Het slaapkenner netwerk

Kapok

Natuurlijke ondersteuning met kapok.

Aan de takken van de kapokboom hangen pegelvormige vruchten, daarin zit een plukje witte watten: de kapok. Deze zachte vezels, die bestaan uit de haren op de zaden, worden o.a. gebruikt als vulling voor kussens. De kussen is voorzien van een rits, zodat u de kussen ten alle tijden meer stevigheid kunt geven  met nieuwe kapokvulling.

merk: VanDyckKapok hoofdkussen kopen slaapkenner theo bot zwaag

KAPOK HOOFDKUSSEN 
Merk: VanDyck
Kussen gevuld met 100% kapok
Stevig en vormvast, goed ademend, veerkrachtig
De vulling kan worden aangepast door de sluiting met rits
Ook losse zakjes kapok verkrijgbaar bij Slaapkenner Theo Bot
Maat: 60 x 70 cm
Vulling: 100% kapok
Vulgewicht: 1000 gram
Tijk: 100% twill katoen


Kapok noot Een opengebarsten vrucht van de kapokboom Ceiba pentandra uit de Hortus (Foto Yolente Verbeek) kussenvulling

Een opengebarsten vrucht van de kapokboom Ceiba pentandra uit de Hortus

 (Foto: Yolente Verbeek) 

 

Kapok is net als katoen een zaaddragende plant, een tropische wolboom. De boom kan 50 meter hoog worden. De rijpe kapoknoot lijkt op een banaan de schil echter meer op een walnoot. De kapoknoot opent zich na rijping met een luide harde knal waarna de donsachtige haartjes naar buiten puilen. Het zijn 2-6cm lange buisjes met een luchtinhoud van 80%. Daaromheen ligt een waterafstotende waslaag met een bittere stof die zorgt dat de vezel antiseptisch is en dus bacterie-dodend. Kapok is niet te verwerken als draad dus niet te spinnen. Wel wordt het verwerkt als vulling voor o.a. kussens. Door het hoge luchtgehalte in de vezel werkt kapok warmte-regulerend. Het materiaal is stevig en het is aan te raden om het kussen regelmatig te bewegen en te kneden en veel te luchten aan de zon. Door zonnewarmte verdwijnt het vocht, wat de haartjes aan elkaar plakt en het materiaal wordt weer los en zacht als nieuw.

Eigenschappen:

Kapok is aangenaam zacht en behaaglijk, waterafstotend, temperatuur-regelend en het werkt antiseptisch, bacterie-afstotend en geur-neutraliserend.

Ga naar  : wwww.theobot.nl