Het slaapkenner netwerk

Slaaphoudingen


Slaaphoudingen


Vlinder slaaphouding


Je houdt je handen als voelhoorns naast je hoofd en je benen als vleugels uitgestrekt. Je bent een zoeker. Je ontmoet graag mensen en houdt van nieuwe situaties, mogelijkheden en uitdagingen.


Aap slaaphouding
De aap slingert zich van droom naar droom en ligt altijd met de armen gestrekt om via een liaan uit nachtmerries te ontvluchten. Het typeert de mens die altijd op zijn qui vive is.


Nonnenhouding

Je slaapt met je hoofd in je handpalmen en je ellebogen wijd (als de kap van een non). Dat betekent dat jij een echte denker bent. Je bent echter wel een levensgenieter met een zorgeloze wie-doet-me-wat houding. Dit type maakt van muggen geen olifant.


Molenwiek slaaphouding
De molenwiek nestelt zich vanzelf in deze meest aangename houding. Het typeert de mens die vaak het geluk aan zijn kant heeft.

Foetale slaaphouding
Je slaapt met je benen keurig op elkaar (voet op voet, knie op knie). Dat betekent dat je behoefte hebt aan een hoge mate van symmetrie in je leven. Je zoekt de warmte onbewust in het vroegste stadium van een nog zorgeloos bestaan. Je probeert zo weinig mogelijk af te wijken van wat anderen van je verwachten en probeert problemen te voorkomen.

Koninklijke slaaphouding

De koning of koningin is herkenbaar aan de volledig beheerste en ontspannen rug lighouding. Dit type is zelfverzekerd maar ook een tikje hautain. Je staat graag in het middelpunt van de belangstelling.

Flamingo slaaphouding

De flamingo slaapt met één been gestrekt en één been opgetrokken. De voet van je opgetrokken been ligt op of onder de kuit van je andere been. Je bent zelfbewust, maar passief. Je kropt de dingen die je dwarszitten op. Je bent ontspannen, vriendelijk, sociaal en enthousiast. Je hebt nogal wat last van buien. Soms kom je behoorlijk kattig uit de hoek.Koninklijke houding ,Molenwiek houding, Foetale houding,Flamingo houding, Nonnenhouding ,Aap houding,Vlinder houding slaaphouding